JOGG

JOGG- Samen maken we gezond gewoon

JOGG maakt de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder. JOGG vormt samen met gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven een werknet. Samen werken we aan een onderbouwde, integrale methodiek: de JOGG-aanpak. Door in te zetten op thema’s als meer bewegen, water drinken, slaap en gezonde voeding maken we samen de leefomgeving gezonder en zetten we in op een leefstijltransitie.

Op het thema voeding doen we dit onder andere door middel van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen. Samen met groothandels, producenten, cateraars en leveranciers van watertappunten stimuleren we een gezondere keuze van eten en drinken op en rondom scholen, door deze keuze zichtbaar gemakkelijker en aantrekkelijker te maken volgens de Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum.

Begin 2022 zijn JOGG en PS in foodservice een pilot gestart om een digitale en daarmee actuele productlijst te ontwikkelen voor de cateraars, groothandels, producenten en scholen. Op deze manier wordt het inzichtelijk welke producten vallen onder de Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum, waar deze te koop zijn en dus voor meer transparantie tussen de partijen. Zodat we er samen voor kunnen zorgen dat de gezonde keuze, de gemakkelijkste keuze wordt.